22.99

ETJA Olej z pestek malin 50 ml

Olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Olej pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3,6, witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Olej działa przeciwalergicznie, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dzięki temu przyspiesza gojenie się ran, oparzeń i odmrożeń.

  • Opis
  • Opinie (0)

Product Description

MALINA (Rubus)

Inaczej jeżyna. Roślina pochodzi z rodziny różowatych. Nazywana maliną ze względu na czerwoną barwę owoców i ich łatwego odpadania od dna kwiatowego. Krzewy zazwyczaj są łukowato wygięte lub wykładają się nisko na ziemi.Pod ziemią tworzą podziemne klącza i rozłogi, dzięki którym się rozprzestrzeniają. Owoce występują w odmianie kwaśnej lub słodkiej i są jadalne.

OLEJ Z PESTEK MALIN /Rubus Ldaeus (Raspberry) Seed Oil/

Olej pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3,6, witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Olej działa przeciwalergicznie, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dzięki temu przyspiesza gojenie się ran, oparzeń i odmrożeń. Wspomaga wytworzenie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry oraz redukcję zmarszczek.Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Olej z pestek malin szybko się wchłania, jest lekki nie pozostawia tłustego filmu. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej.

SPOSÓB UŻYCIA

  • stosować bezpośrednio na skórę. Kilka kropli (3-5) rozetrzeć w dłoniach i kulistymi ruchami wcierać w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia.
  • natłuszczać dłonie podatne na odmrożenia zwłaszcza w okresie zimowym
  • dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych stosować jako dodatek do produktów kosmetycznych, zwłaszcza kremów w stężeniu 10-20%
  • dodatek pielęgnacyjny do mieszanek olejowych przeznaczonych do masażu . Wygładza skórę nadając jej jędrności
  • kąpiel ujędrniająco-regenerująca.
  • można stosować w produktach przeznaczonych w pielęgnacji okolicy oczy, szyi oraz dekoltu

Olej z pestek malin oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Europy

Opinie

There are no reviews yet, would you like to submit yours?