-
23.99zł
Bertram mielony 50 g
To niezastąpiona i cenna przyprawa w kuchni Hildegardy. Bertram ma łagodno-ostry smak i można go dodawać do niemal wszystkich potraw. Odpowiada za przyswajanie witamin i składników odżywczych z pożywienia. Wzmacnia i chroni przed toksynami i substancjami szkodliwymi znajdującymi się w jedzeniu. Oczyszcza jelita z resztek pokarmu. Dzięki regularnemu spożywaniu bertramu możemy wspomóc nasz system nerwowy, wzmocnić pogodę ducha i poprawić nastrój.
-
5.59zł
BIOVEGAN Proszek do pieczenia 4×17 g
Proszek do pieczenia Biovegan nadaje ciastu puszystą konsystencję. Doskonały do wypieków m.in. biszkoptów, kruchych ciast, bułek, keksów, herbatników i gofrów.
-
26.79zł
BIOVEGAN Wanilia Bourbon mielona BIO 5 g
Wanilia burbońska to doskonała przyprawa do deserów.
-
14.69zł
BOGUTYN MŁYN Sól czarna mielona (KALA NAMAK) 1 kg
Kala Namak jest szeroko stosowana w kuchni indyjskiej jako przyprawa lub dodatek do chaats (przypraw), ostrych sosów, wszystkich rodzajów owoców, raitas (indyjskich dipów) i wielu innych indyjskich pikantnych przekąsek. Ma charakterystyczny aromat jajeczny Chaat masala (indyjska mieszanka przypraw) ma wpływ czarna sól. Osoby spoza Indii, które nie są przyzwyczajone do czarnej soli często porównują jej zapach do zapachu zgniłych jaj. Z powodu obecności związków siarki, nabiera ona od brązowo-różowego do ciemno-fioletowego koloru kamienia.